μενού

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι δύο σχολικά έτη και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Από 1/9/2014 (ημερομηνία ιδρύσεως του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λαγκαδά) έως σήμερα έχουν αποφοιτήσει 76 ενήλικες εκπαιδευόμενοι από το συγκεκριμένο σχολείο. Οι απόφοιτοι των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε ημερήσια ή εσπερινά γενικά ή επαγγελματικά λύκεια. Το απολυτήριο γυμνασίου θεωρείται προαπαιτούμενο σε πολλές προκηρύξεις για θέσεις στο δημόσιο και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ128/τ. Β΄/24-1-2017) δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που είναι κάτω από 45 ετών και δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται να εγγραφούν σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Ενδιαφερόμενοι που είναι ενήλικες, 18 ετών και άνω και επιθυμούν να λάβουν σε δύο σχολικά έτη απολυτήριο γυμνασίου μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τον διευθυντή του ΣΔΕ Τσακιρίδη Χρήστο στο τηλέφωνο 6972001975 ή στο υπηρεσιακό τηλέφωνο 2394026325. Το ΣΔΕ Λαγκαδά συστεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, στην οδό Λουτρών 57.

ΣΔΕ Λαγκαδά

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top