μενού

Οι κλιματιζόμενοι χώροι υποδοχής ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Δήμο Λαγκαδά θα παραμένουν ανοιχτοί κατά τη διάρκεια του καύσωνα, κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

Περισσότερα...

Επιλεγμένοι χώροι (ΚΑΠΗ) υποδοχής ευπαθών ομάδων

(μεμονωμένα άτομα που στερούνται φροντίδας και ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες - αιμοκαθαιρόμενα άτομα), για την ανακούφισή τους από το ψύχος.

Διάρκεια παραμονής στους χώρους: καθημερινά 08:00 π.μ. - 20:00 μ.μ., για όλες τις ημέρες που προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες με βάση την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Περισσότερα...

Κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές.

Η ημέρα αυτή θεσμοθετήθηκε το 1989 από τον ΟΗΕ με σκοπό να προωθήσει παγκοσμίως στάσεις και πολιτικές που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των καταστροφών μέσα από τη σωστή προετοιμασία, την πρόληψη και τον περιορισμό των επιπτώσεών τους.

Είναι μια μέρα που οι κοινωνίες και οι άνθρωποι μπορούν να γιορτάσουν τα αποτελέσματα των δράσεών τους και να συμβάλουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στη διάδοση ορθών πρακτικών και στάσεων. Είναι επίσης μια ευκαιρία για να ενθαρρυνθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι Αρχές ώστε να συμμετέχουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται παγκοσμίως για πιο ασφαλείς κοινωνίες και κράτη.

Είναι αδύνατον ο άνθρωπος να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες. Η μείωση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές επιτυγχάνεται με αυστηρότερους κανονισμούς δόμησης, ορθότερο χωροταξικό σχεδιασμό, καλύτερα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, περιβαλλοντική διαχείριση, σχέδια εκκένωσης και πάνω από όλα την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ….

Κάντε κλικ στο συνημμένο ενημερωτικό έντυπο "Προστατευτικά μέτρα για τον Καύσωνα"

Περισσότερα...

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δήμου Λαγκαδά

Ταχ. Δνση : Άσσηρος                                                             

 

Ταχ. Κώδ. : 572 00, Λαγκαδάς   

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στα πλαίσια ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Λαγκαδά, με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος διαρκεί από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους, σας γνωρίζουμε ότι:

1) Απαγορεύεται:

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top