Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με θέμα την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην λεκάνη των λιμνών Κορώνειας Βόλβης και σε κατοικημένες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, δασικές υπηρεσίες, επιστημονικοί και περιβαλλοντικοί φορείς.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης έθεσε πρωτίστως την ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους παραγωγούς του Δήμου μας για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους. Επιπλέον τόνισε ότι είναι απαραίτητη η υιοθέτηση σειράς μέτρων που θα στοχεύουν στη σταδιακή μείωση του πληθυσμού αγριόχοιρων στην περιοχή μας.

Πρόκειται για προτάσεις που ο Δήμος Λαγκαδά εγκαίρως είχε καταθέσει με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά και κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα με υπηρεσιακούς παράγοντες και παραγωγούς του Δήμου μας στο Δημαρχείο Λαγκαδά.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Δήμου Λαγκαδά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Διαβάστε εδώ παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Λαγκαδά για το θέμα

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη σήμερα στην ΕΡΤ3

 

Μαζί αποφασίζουμε

Ο Δήμος Λαγκαδά εγκαινιάζει τη δράση ανοιχτής διαβούλευσης «Μαζί Αποφασίζουμε».

Προωθούμε την ανοιχτή συζήτηση και την συμμετοχή όλων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν στον Δήμο μας

Κάντε κλικ για περισσότερα...

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top