Την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Λαγκαδά για την απόδοση αποζημιώσεων στους παραγωγούς του Δήμου μας, οι καλλιέργειες των οποίων καταστράφηκαν από τη μεγάλη αύξηση αγριόχοιρων στην περιοχή μας.

Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση τροπολογίας η οποία ρυθμίζει θέματα αποζημίωσης αγροτών από ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στη Ρόδο, ο Δήμος Λαγκαδά ζητά ανάλογη τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και για τις ζημιές από αγριόχοιρους στη γεωργική παραγωγή του Δήμου μας. 

Το πρόβλημα εστιάζεται στις προστατευόμενες περιοχές από τη συνθήκη RAMSAR και το δίκτυο NATURA, γύρω από τη λίμνη Κορώνεια, όπου η αύξηση του πληθυσμού αγριόχοιρων είναι δραματική με συνέπεια οι καταστροφές που προκαλούνται στις καλλιέργειες των παραγωγών μας να είναι τεράστιες και να τους οδηγούν σε οικονομική καταστροφή και σε κάποιες περιπτώσεις στην απόφαση εγκατάλειψης των χωραφιών τους.

Παράλληλα το θέμα θα συζητηθεί και στην αρμόδια επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, προκειμένου να προωθηθούν η απαραίτητη ρύθμιση που θα βοηθήσει οικονομικά τους παραγωγούς μας και ταυτόχρονα η υλοποίηση μέτρων που θα στοχεύουν στη σταδιακή μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων.

 

Μαζί αποφασίζουμε

Ο Δήμος Λαγκαδά εγκαινιάζει τη δράση ανοιχτής διαβούλευσης «Μαζί Αποφασίζουμε».

Προωθούμε την ανοιχτή συζήτηση και την συμμετοχή όλων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν στον Δήμο μας

Κάντε κλικ για περισσότερα...

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top