μενού

Ο Λαγκαδάς πήρε το όνομα του από τη θέση του. Η λέξη "Λαγκαδάς" προέρχεται απο μια αρχαία ονομασία που σημαίνει "κοιλάδα" και αυτό γιατί στα αρχαία χρόνια το έδαφος του Λαγκαδά σκεπαζόταν από τα νερά της λίμνης του Αγίου Βασιλείου.

Αναφέρεται για πρώτη φορά με αυτό το όνομα σε ιστορική περιγραφή γεγονότων του 1207 μΧ. (επιδρομή του Βούλγαρου τσάρου Σκυλογιάννη). Από τότε αναφέρεται σε πολλά άλλα έγγραφα.

Το 1430 αλώθηκε από τους Τούρκους. Οι Λαγκαδιανοί έλαβαν μέρος στην Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821. Η επανάσταση αυτή ονομάστηκε από τους Λαγκαδιανούς χαλασμός γιατί καταπνίγηκε στο αίμα. Απελευθερώθηκε από τον Μακεδονομάχο Γιάννη Ράμναλη στις 24 Οκτωβρίου 1912 ενώ στις 26 μπήκε στην πόλη ο Ελληνικός Στρατός. Η συμμετοχή των κατοίκων του στον Μακεδονικό Αγώνα ήταν καθολική.  Το 1904 ιδρύθηκε "φιλόπτωχος" οργάνωση με όνομα "Αναγέννησις" η οποία είχε σκοπό την αντίσταση στους Βούλγαρους κομιτατζήδες. Μέλη της έγιναν όλοι οι Χριστιανοί κάτοικοι του Λαγκαδά. Διάσημοι Μακεδονομάχοι της περιοχής είναι ο Γιάννης Ράμναλης ( Βίβογλου) και ο Σταύρος Μπαρέττης ( Καζαντζής ).Ο Λαγκαδάς έγινε Δήμος το 1934.

Ο νέος Δήμος Λαγκαδά συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης και προκύπτει από τη συνένωση των Δήμων Λαγκαδά, Σοχού, Καλλινδοίων, Βερτίσκου, Ασσήρου, Λαχανά και Κορώνειας. Έδρα του νέου Δήμου είναι ο Λαγκαδάς και ιστορική έδρα ορίστηκε ο Λαχανάς.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top