1 9 2014

«


Σεπτέμβριος, 2014


»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις \ Επίδομα εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Επίδομα εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών


ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 2013

 

  Οι κάτοικοι των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά που έχουν χαρακτηριστεί σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ ορεινές ή μειονεκτικές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ.

Η εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται :

α) σε εξακόσια(600)ευρώ ετησίως εφόσον το ετήσιο οικογενειακό  εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Β)σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως εφόσον το οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ των 3.000 και των 4.700 ευρώ.

  Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2013

- Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.

- Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2013 για εισοδήματα του προηγούμενου έτους) ή της δήλωσης αυτής (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.

- Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

- Βιβλιάριο τράπεζας με αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ με πρώτο όνομα το όνομα του δικαιούχου.

Όσον αφορά την έννοια της οικογένειας-νοικοκυριού διευκρινίζεται:

- Οι οικογένειες με έναν σύζυγο (λόγω θανάτου του άλλου) και με ενήλικα τέκνα που μένουν στην ίδια στέγη, είτε χωρίς τέκνα, δικαιούνται την εισοδηματική ενίσχυση εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις.

- Οι άγαμοι ενήλικοι άνδρες ή οι γυναίκες που μένουν μόνοι τους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές σε δικά τους, όμως, νοικοκυριά είναι δικαιούχοι της εν λόγω εισοδηματικής ενίσχυσης, εφόσον πληρούν και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

- Τα ενήλικα τέκνα που μένουν με τους γονείς τους στην ίδια στέγη, και ως εκ τούτου δεν έχουν δικό τους νοικοκυριό, δεν δικαιούνται την ανωτέρω εισοδηματική ενίσχυση. Στην περίπτωση αυτή δικαιούχος είναι μόνο ο αρχηγός του νοικοκυριού. Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών. Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών-δημοτών, η ανωτέρω εισοδηματική ενίσχυση μπορεί να αιτηθεί μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών των Δήμων.

  Οι ενδιαφερόμενοι και δικαιούχοι της ενίσχυσης μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή της αίτησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Εκ Του ΚΕΠ  

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Λαγυνά πολιτιστικο διήμερο 2 και 3 Σεμπτεμβρίου:

Δρακόντιο θεατρική παραστάση 31 Αυγούστου και ώρα 20:30:

Θεατρικες παραστάσεις Λαγκαδά 30-08 Ανάληψη 31-08:

Λαγκαδίκια πολιτιστικές εκδηλώσεις 23 με 27 Ιουλίου:

Λοφίσκος Καλοκαιρινή εκδήλωση 12 Ιουλίου:

Πολυδένδρι Ποντιακή βραδυά 11 Ιουλίου:

Πολιτιστικοί Σύλλογοι
Φιλικές Συνδέσεις
Περιοδική Έκδοση Δήμου Λαγκαδά


Είσοδος μελών

 Αυτή τη στιγμή το site μας έχει 26 επισκέπτες Copyright 2011 Δήμος Λαγκαδά

active³ 4.8 · © 2000 - 2011 IPS Ltd · Όροι χρήσης